Veel media-aandacht voor start klinische studie – Stichting Voor Sara

Program

Veel media-aandacht voor start klinische studie

Maastricht UMC is deze maand onder leiding van prof. dr. Bert Smeets gestart met een eerste klinische studie waarbij gezonde stamcellen van patiënten met een erfelijke ziekte aan het bloed van de patiënt werden toegevoegd. Gezonde, eigen stamcellen die de patiënt van nature al in de spieren heeft en die dus niet door het lichaam worden afgestoten.

Het Maastricht UMC werkt aan een nieuwe stamceltherapie voor patiënten met een erfelijke ziekte. Voor het eerst worden gezonde endogene stamcellen gebruikt voor het herstel van spiermassa.

Media in binnen- en buitenland besteedden veel aandacht aan deze wereldprimeur. Bekijk hieronder wat er al over is gezegd en geschreven.

BNR Nieuwsradio besteedde aandacht aan het nieuws, met een zeer duidelijke uitleg van de klinische proef. De uitzending is hier terug te luisteren.

Het AD kopte: Mogelijke doorbraak voor Sara en lotgenoten: spieren repareren met eigen, gezonde stamcellen. Lees hier het artikel.

NOS Journaal: Uniek spierziekte-onderzoek in Maastricht: test met eigen stamcellen gestart. Lees het artikel hier.

NPO Radio 1: Wereldprimeur in stamceltherapie: nieuwe behandeling voor erfelijke ziekten.
Hoogleraar genoomanalyse Bert Smeets vertelt er meer over in het NOS Radio 1 Journaal. U kunt het interview hier bekijken en terugluisteren.

Het Nederlandse nieuwsprogramma Hart van Nederland ging op bezoek bij Bram Verbrugge en zijn dochter Sara om over het hoopvolle nieuws te praten. Bekijk het interview hier.

Krant De Limburger: Wereldprimeur bij MUMC+ met stamceltherapie: eerste patiënt met spierziekte krijgt lichaamseigen cellen ingespoten. Dit artikel kun je hier lezen.

De Belgische krant Het Belang van Limburg: Wereldprimeur in ziekenhuis Maastricht: stamceltherapie maakt behandeling van spierziekten mogelijk. Lees het hier.

De Nationale Zorg Gids kopte: Stamceltherapie biedt hoop op herstel van spierkracht bij zeldzame spierziekte. Dit artikel vind je hier.

De Engelse website Dividendwealth.co.uk, die zich richt op de nieuwste en belangrijke doorbraken in onder meer de wetenschap, schreef: Hoop op herstel van spierkracht bij zeldzame genetische spieraandoeningen. Link naar het artikel.

Ook de Nederlandse website Medicalfacts.nl besteedde aandacht aan de wereldprimeur: Innovatieve stamceltherapie biedt hoop op spierherstel bij zeldzame, erfelijke spierziekte MDC1A. Lees hier wat zij schreven.

En last but not least plaatste ook de Provincie Limburg, waar Maastricht UMC is gevestigd, ook een artikel op hun website: Pri­meur bij grens­over­stij­gend sa­men­wer­kings­pro­ject voor zeld­za­me spier­aan­doe­nin­gen. Je vindt het artikel hier.

Share:
Scroll to top