Spaarpottenactie Voor Sara – Stichting Voor Sara

Program

Spaarpottenactie Voor Sara

Vanaf het nieuwe jaar starten we met een grote, nieuwe actie speciaal voor alle kinderen en juffen en meesters in Nederland. We hebben speciale spaarpotjes die je zelf in elkaar kan knutselen om geld op te halen voor Stichting Voor Sara. Wil je ook meedoen met de spaarpottenactie of ken je een juf of meester die mee kan doen? Laat het ons weten via info@voorsara.nl, dan sturen wij de spaarpotjes en het lespakket naar je op!


Lesbrief Spaarpottenactie

Inleiding

Met deze spaarpottenactie gaan jullie geld inzamelen voor het goede doel, namelijk Stichting Voor Sara. Sara is een vrolijk, pienter meisje uit Dordrecht van twee jaar met de ongeneeslijke spierziekte MDC1A. Stichting Voor Sara wil dat dokters onderzoek doen naar spierziekten zoals MDC1A, zodat kinderen zoals Sara beter gemaakt kunnen worden.

Wat ga je doen?

 • Lees de informatie over Stichting voor Sara in deze lesbrief en online op voorsara.nl.
 • Knutsel de spaarpot in elkaar volgens de uitleg op het knutselvel.
 • Bedenk hoe jij geld gaat inzamelen voor het goede doel.
 • Aan de slag! Zamel zoveel mogelijk geld in voor Stichting Voor Sara.
 • Lever je spaarpot uiterlijk 15 juni 2018 weer in bij je juf of meester.

Op 20 juni 2018 (de verjaardag van Sara) overhandigen we het totale bedrag aan Stichting Voor Sara.

Doel van het lespakket

Na afloop van deze lesbrief ken je Stichting Voor Sara en leer je online nog meer over het goede doel, spierziekten en in het bijzonder MDC1A. Je leert deze informatie te presenteren en bedenkt creatieve manieren om geld in te zamelen en jouw spaarpot dus zo vol mogelijk te maken. Bovendien leer je op een bewuste manier met geld om te gaan en doe je wat goeds voor andere kinderen.

Praktische informatie

Voor elke leerling van groep 6, 7 en 8 is er een lespakket, bestaande uit (een zelf te knutselen) spaarpot en deze lesbrief. Je kunt op elk willekeurig moment starten met de spaarpottenactie. Inzamelen kan tot 15 juni 2018. Het opgehaalde geld kan dan worden overgemaakt naar Stichting Voor Sara op rekeningnummer NL56RABO0315790792.

Tips geld inzamelen

 • Brainstorm met je klas over ideeën voor mogelijke acties. Schrijf de acties op grote vellen papier, op post-its of op het digibord. Maak een top 10 van de beste acties.
 • Maak groepjes in de klas en bespreek met elkaar het beste idee. Presenteer dit in 1 minuut aan de rest van de klas (let op, denk niet alleen aan het idee maar ook hoe je dit precies gaat uitvoeren. Wat heb je nodig? Wanneer maak je hier tijd voor? Waarom vind je het belangrijk geld in te zamelen? Etc.).
 • Bekijk in jouw persoonlijke omgeving waar je geld kan inzamelen, bijv. je voetbalclub, dans- of muziekschool, knutselclub, schaakvereniging, in het buurt/wijkcentrum etc.
 • Schakel al je vrienden en familie in.
 • Denk ook eens aan: sponsors (bakker/slager/supermarkt/bibliotheek/snackbar etc.), het inzamelen van lege flessen, taarten bakken of een hardloopwedstrijd of kijk op voorsara.nl voor de beste tips!
 • Vragen? Mail naar info@voorsara.nl, o.v.v. ‘Spaarpottenactie’.

 

 

Share:
Scroll to top