Lotgenoot Hicham: ‘Ik zie mijn spierziekte vooral als een uitdaging’ – Stichting Voor Sara

Program

Lotgenoot Hicham: ‘Ik zie mijn spierziekte vooral als een uitdaging’

Dit is Hicham. 25 jaar, Rotterdammer en één en al positiviteit. Hicham is een lotgenoot, maar laat zich allesbehalve tegenhouden door zijn spierziekte.

 

Hij volgde verschillende opleidingen en werkt nu als financieel medewerker in een ziekenhuis. Hij twijfelt of hij misschien nog wel een opleiding gaat volgen, volgend schooljaar. ,,In mijn ogen zijn er geen moeilijke dingen, al zijn er wel uitdagingen. Ik doe mijn best om gewoon mee te doen met de rest. Vroeger vond ik het lastiger om te accepteren dat je sommige dingen echt niet kunt. Maar naar mate je ouder wordt, ga je beseffen dat alles een reden heeft en dat er meerdere wegen naar Rome leiden.”

Hicham doet alles gewoon op zijn eigen manier: gaan zijn vrienden voetballen, is hij de scheidsrechter. Staat er een tripje op de planning, regelt hij dat één van zijn vrienden hem er naartoe rijdt in zijn busje. ,,Ik kan echt genieten van een dagje weg met vrienden of uitwaaien op de boulevard.”

 

Rico Verhoeven
Hij kwam in contact met de stichting via onze ambassadeur Rico Verhoeven. ,,Ik kende Voor Sara al een tijdje, maar ik dacht dat onze spierziektes niet hetzelfde waren. Totdat ik een filmpje zag van Rico samen met Sara. Toen ben ik toch even gaan kijken welke spierziekte Sara precies heeft, en bleek dat ons ziektebeeld hetzelfde was.”

 

Dat er dankzij Voor Sara onderzoek wordt gedaan naar zijn spierziekte vind Hicham heel mooi. ,,Omdat niemand anders het doet. Ik hoop op een stukje erkenning voor deze spierziekte in de toekomst en een behandelplan voor mensen die hetzelfde doormaken als ik.”
Share:
Scroll to top