Mijlpaal: onderzoek Radboud al 1 jaar bezig – Stichting Voor Sara

Program

Mijlpaal: onderzoek Radboud al 1 jaar bezig

Vanaf september 2021 brengen de eerste deelnemers in de natuurlijk beloopstudie naar de spierziekte MDC1A al hun derde bezoek aan het Radboudumc. Dat betekent dat deze deelnemers al gedurende één jaar gevolgd worden door de onderzoekers. Dit is een belangrijke mijlpijl voor zowel de deelnemers, als de onderzoekers, als de Stichting Voor Sara! Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat er meer kennis over het beloop van de zeldzame spierziekte MDC1A komt.

Een natuurlijk beloopstudie houdt in dat deelnemers op vaste momenten allerlei testen ondergaan. Het is erg belangrijk dat deze testen steeds op vaste momenten plaatsvinden. Op deze manier is het voor de onderzoekers mogelijk om het verloop van de spierziekte goed te beschrijven en de verschillende deelnemers met elkaar vergelijken. In de natuurlijk beloop studie naar MDC1A van het Radboudumc betekent dit dat alle deelnemers ieder half jaar verwacht worden.

De onderzoekers en de Stichting Voor Sara willen alle deelnemers en hun familie graag bedanken voor de enorme inzet en enthousiasme voor dit wetenschappelijk onderzoek. We benadrukken dat de flexibiliteit van de deelnemers voor het inplannen van de onderzoeken erg belangrijk is bij de uitvoering van het onderzoek. De onderzoekers kijken ernaar uit om alle deelnemers te ontvangen voor hun volgende bezoeken!

Meer weten over het onderzoek in Nijmegen? Hier vind je meer informatie.

Share:
Scroll to top