Kom in touw Voor Sara en help mee

Deel ons verhaal, kom in actie en doneer!

Help mee ons doel te behalen!

205.327 euro

Het onderzoek kan van start! In minder dan een jaar tijd hebben we 200.000 euro opgehaald, geweldig!
We strijden nu voor het einddoel: 500.000 euro, om het onderzoek af te ronden. 

Hoop voor zieke lotgenootjes: Ilse is al 28 jaar en topsporter

Bijna 28 jaar lang dacht de Brabantse Ilse van Kemenade dat ze in Nederland de enige was met spierziekte MDC1A. Tot bleek dat nota bene slechts één dorp verderop twee jonge lotgenoten wonen. Nu belichaamt Van Kemenade de hoop dat je met de aandoening écht wel ouder kunt worden dan 20 jaar.

Lees meer

Een klap in het gezicht: Ninte en Jibbe hebben allebei MDC1A

De kans op een kind met de spierziekte MDC1A is zo klein, dat het niet eens valt uit te drukken in een percentage. Laat staan dat twee van je kinderen worden geboren met deze zeldzame aandoening. Anita en Roel Dirkx (43) uit het Brabantse Bergeijk trof dit lot. In aflevering twee van lotgenoten van Sara: Ninte (4) en haar broertje Jibbe (3).

Lees meer

Moeder Dyanneke: ‘Als het maar geen spierziekte is…’

Tientallen kinderen en een handjevol volwassenen in Nederland lijden aan de zeldzame en ongeneeslijke spierziekte MDC1A. Sara is het boegbeeld geworden, maar wie zijn die anderen? Aflevering 1: de 10-jarige Hidde uit Maastricht. ,,De meest confronterende vraag heeft hij nog niet gesteld: hoe oud word ik”, vertelt zijn moeder Dyanneke Hamers (40)

Lees meer

Spaarpottenactie Voor Sara

Vanaf het nieuwe jaar starten we met een grote, nieuwe actie speciaal voor alle kinderen en juffen en meesters in Nederland. We hebben speciale spaarpotjes die je zelf in elkaar kan knutselen om geld op te halen voor Stichting Voor Sara. Wil je ook meedoen met de spaarpottenactie of ken je een juf of meester die mee kan doen? Laat het ons weten via info@voorsara.nl, dan sturen wij de spaarpotjes en het lespakket naar je op!

Lees meer

Help mee! Kom in actie, deel ons verhaal en doneer.

Stichting Voor Sara strijdt voor onderzoek naar zeldzame spierziekten en MDC1A in het bijzonder

Scroll to top