Stichting Voor Sara – Stichting Voor Sara strijdt voor onderzoek naar zeldzame spierziekten en MDC1A in het bijzonder.

Strijd ook mee Voor Sara en alle lotgenoten

Maandelijkse donateurs zijn onze strijders. We hebben er duizend nodig om ons doel te halen: een behandeling.

Word jij één van de duizend strijders? Knok mee!

192 / 1000 strijders

Met succes hebben we wetenschappelijk onderzoek afgedwongen, maar door de coronapandemie hebben we nauwelijks meer inkomsten. Help ons het veelbelovende onderzoek naar een behandeling tegen zeldzame spierziekten af te ronden!

Rico en Sara roepen op: strijden jullie met ons mee?

In een indrukwekkende video roepen Sara en haar grote vriend en onze ambassadeur Rico Verhoeven op om mee te helpen in de strijd naar een behandeling voor de zeldzame spierziekte MDC1A. Stichting Voor Sara is op zoek naar minstens 1000 maandelijkse donateurs om het onderzoek af te ronden! 

Lees meer

Tweede wetenschappelijk onderzoek naar MDC1A van start

Het tweede wetenschappelijke onderzoek naar MDC1A is officieel van start! Het Spierziekten Centrum van het Radboud ziekenhuis in Nijmegen brengt nauwkeurig in kaart hoe de spierziekte MDC1A zich openbaart en ontwikkelt bij zo’n tien patiënten die zich hebben aangemeld voor het onderzoek. Het is voor het eerst in Nederland dat deze informatie zorgvuldig wordt gemeten en gebundeld.

Lees meer

Internationaal congres over MDC1A geweldig succes

Maandenlange voorbereidingen wierpen hun vruchten af tijdens de allereerste internationale conferentie over MDC1A. De bijeenkomst in Maastricht bleek een geweldig succes. Zowel wetenschappers, artsen als patiënten hadden veel baat bij de ontmoetingen met elkaar en de lezingen van de experts. Afgesproken is hier een jaarlijks of minimaal twee-jaarlijkse conferentie van te maken.

Lees meer

Emine en Sara met prachtig item in LINDA.

Emine en Sara staan deze maand in LINDA. In de strijd voor een behandeling naar de zeldzame spierziekte van Sara moeten we het verhaal vaak vertellen. Ook dit ontzettend moeilijke thema komt aan bod: mijn kind wordt niet oud. Dapper strijden we samen door, met dezelfde ongelofelijke kracht die Emine en Sara in deze prachtige foto uitstralen.

Lees meer

Help mee! Kom in actie, deel ons verhaal en doneer.

Stichting Voor Sara strijdt voor onderzoek naar zeldzame spierziekten en MDC1A in het bijzonder

Scroll to top